Според турското издание `Хабертюрк` тръбата, която ще захранва Европа с газ

...
Според турското издание `Хабертюрк` тръбата, която ще захранва Европа с газ
Коментари Харесай

`Турски поток` ще минава през България, пише `Хабертюрк`

Според турското издание `Хабертюрк` тръбата, която ще зарежда Европа с газ от Русия, ще минава през България, а не през Гърция.  

Очакванията бяха тръбата да минава през южната ни съседка, а изданието твърди, че се има изненадваща смяна.

Турската медия добавя, че смяната в маршрута е разисквана от управляващите в страната, а България е известена на най-високо равнище, представена от Българска национална телевизия.

`Хабертюрк` написа още, че към този момент има последователност и страната ни е почнала подготовка за смяната.

Отношенията сред двете ни съседки съществено охладняха след историческата аудиенция на турския президент Реджеп Таип Ердоган. Очакванията бяха тя да стопли връзките сред страните, само че вместо това Ердоган изиска проверка на Лозанския контракт.

Гръцкият президент Павлопулос и министър председателят Алексис Ципрас изрично и обществено се оповестиха освен срещу инспектиране на Лозанския контракт, само че даже и срещу концепцията той да бъде предмет на диспути.

Днес също по този начин стана ясно, че 14 турски изтребители са нарушили въздушното пространство на Гърция. Турските самолети са навлезли 5 пъти в небето над Егейско море в нападателни обединения, а част от тях са били и въоръжени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР